До школи – після щеплення від кору!

Фахівці МОЗ України наполягають на вакцинації всіх нещеплених від кору дітей до початку нового навчального року. Медики стверджують, що щеплення – це єдиний надійний спосіб захисту від кору, особливо, якщо в регіоні, де ви проживаєте, спалах захворюваності.

Традиційне тимчасове зниження рівня захворюваності на кір влітку пов’язано з сезоном відпусток-канікул, коли люди (особливо – діти) менше часу проводять у великих колективах. Однак починаючи з 1 вересня, кількість інфікованих на кір знову зростає. Тому так важливо зробити щеплення самим і вакцинувати дітей до того, як вони знову підуть у садок та школу. При цьому дітвора повинна своєчасно отримати як першу, так і другу дози вакцини від кору – відповідно до календаря щеплень. На сьогоднішній день, запевняють в МОЗ, всі українці можуть безкоштовно вакцинуватися самі і прищепити своїх дітей: усі регіони країни забезпечені вакциною КПК (кір, паротит, краснуха) виробництва Бельгії і США.

З початку поточного року на кір були інфіковані понад 57 300 українців, більше половини з яких – діти. Від ускладнень померли 18 осіб.

Кір – дуже заразне інфекційне захворювання, що передається повітряно-крапельним шляхом і небезпечне ускладненнями, які можуть призводити до смерті. Специфічного лікування від кору не існує. Захиститися можна лише за допомогою вакцинації.